Vinařství Kamil Prokeš

Vinařská oblast

Morava

Vinařská podoblast

Velkopavlovická

Vinařská obec

Velké Němčice

Životním krédem prof. Mosera a prof. Krause bylo: Nevyzkoušené je nepoznané. Toto krédo přivedlo Ing. Kamila Prokeše, Ph.D. k samotné výrobě vína a tímto krédem se řídí do dnes. 

Příkladem může být výroba šumivých vín klasickou technologií kvašením v láhvi či výroba révového oleje ze semen hroznů révy vinné. V poslední době inspirován více než 5000 let starou technologií výroby vín v tzv. Kvevri či Quevri se pokouší o výrobu vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého. 

Tou hlavní myšlenkou, na kterou jsem náležitě hrdý a pyšný, je tedy vyrábět vína  s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir, tedy vína, která jsou dokonalým produktem okolní přírody.

Baravin - Kamil Prokeš
Vína a ceny